Manuele therapie

Manuele therapie geeft snel en effectief verlichting bij diverse klachten.

Voorbeelden van klachten die onze manueel therapeut kan behandelen:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • Knieklachten
  • Heupklachten
  • Elleboogklachten

Het doel van manuele therapie is om uw gewrichten beter te laten functioneren en uw houding en uw bewegingen te verbeteren. Als u dus een gewricht slecht kunt bewegen of daar pijn bij heeft, dan kan manuele therapie u uitkomst bieden.
Onze manueel therapeut heeft extra kennis van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom.

Het onderzoek

Uw eerste afspraak bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is een vraaggesprek waarbij wij uw klachten bespreken. Wij willen graag weten hoe de klachten ontstaan zijn en wanneer ze toenemen of verminderen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek waarbij wij uw houding en bewegingen beoordelen en uw gewrichten onderzoeken. Zo kunnen wij de oorzaak van uw klachten vaststellen. Samen met u bekijken we of de manuele therapie zinvol is. Is dat het geval, dan bespreken wij met u de aanpak voor de verdere behandeling.

De behandeling

Onze manueel therapeut kent een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. Hiermee laten wij uw gewrichten beter functioneren en verbetert uw houding en uw bewegingen. De effecten zijn vaak direct merkbaar. U voelt een verbetering van uw bewegingsvrijheid en de pijn neemt af. De behandeling bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Zo kunnen wij voor elk lichaam een oplossing op maat geven.