Manuele therapie voor zuigelingen / baby’s

Als er een functiestoornis bij uw baby aanwezig is, dan kan een manuele therapie de aangewezen behandelmethode hiervoor zijn. Van een functiestoornis kan sprake zijn als uw baby met het hoofdje naar dezelfde kant ligt en een sterke voorkeur heeft voor het roteren naar één zijde en/of sterk overstrekt. Overstrekken houdt in dat uw baby zijn of haar rugspieren continu aanspant waardoor het lijfje te strak en gespannen staat. Ook is het mogelijk dat uw baby een afwijkende of onrustige slaaphouding heeft. Dit merkt u veelal zodra uw baby meerder keren per nacht huilend wakker wordt. Deze voorkeurshouding en/of overstrekking kan overigens ook door andere oorzaken ontstaan. Echter als de oorzaak ligt in een functiebeperking van de nekwervelkolom, dan hebben wij reden om over te gaan tot deze behandeling.

Het onderzoek

Op basis van de informatie die u ons geeft over uw baby en door observatie van uw baby, kunnen wij veelal constateren dat er sprake is van een functiebeperking in de nekwerkvelkolom. Daarnaast zullen wij de gewrichten van de wervelkolom van uw baby onderzoeken op beweeglijkheid.

De behandeling

Onze kinder-manueeltherapeut behandelt uw baby bij een dergelijke functiestoornis. Onze therapeut staat ingeschreven in het register van de European Workgroup for Manual Medicine (EWMM). Hiermee waarborgen wij het kwaliteitsniveau van onze therapeut middels na- en bijscholing. Dit register is ook erkend door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) zodat hier sprake is van een reguliere behandelvorm.

We zullen bij uw baby de beweeglijkheid van de gewrichten van de wervelkolom herstellen. Dit doen wij door middel van rustige en gerichte technieken om zo de gewrichten en spieren rondom de gewrichten weer soepel en beweeglijk te krijgen. Daarnaast geven wij u adviezen over de beste houding en beweging voor uw baby.