Fysiofitness en medische fitness

Fysiofitness

Wilt u graag fitter worden en uzelf sterker maken? Wellicht heeft u klachten aan gewrichten en spieren zoals rug-, knie- of schouderklachten en wilt u graag onder begeleiding aan fitness doen. Of u heeft de revalidatie in het ziekenhuis afgerond en u vindt de overstap naar zelfstandige fitness te groot.

Dan kunt u zich aansluiten bij onze fysiofitness groep.

Deze groep bestaat uit 5 tot 8 personen. U krijgt hierbij professionele begeleiding van één van onze fysiotherapeuten.

Vooraf houden wij een intakegesprek met u en bekijken wat de klachten zijn en welke oefeningen hiervoor geschikt zijn.

Vervolgens traint u 1x per week een uur.

De training is verdeeld in fases. We beginnen met een gezamenlijke warming-up met ruimte voor uw eigen specifieke oefeningen. Daarna volgt de kerntraining waarbij conditie en kracht worden gecombineerd in een circuit bestaande uit een aantal oefeningen. Afsluitend is er een cooling down.

Door gebruik te maken van onze fysiofitness kunt u uw conditie verbeteren, meer spierkracht opbouwen en uw algehele fitheid verbeteren.

Medische fitness

Bewegen is goed voor uw gezondheid. Wellicht heeft u momenteel moeite met bewegen omdat u bijvoorbeeld ouder bent dan 55 jaar of u bent herstellende van een ziekte of operatie. Daarnaast is het ook mogelijk dat bewegen u niet makkelijk af gaat omdat u een chronische aandoening heeft zoals hart-, vaat- of longklachten, diabetes, COPD, CVA, MS of dementie.

Dan is medische fitness iets voor u.

Onder begeleiding van een fysiotherapeut sport u bij ons op een verantwoorde manier in een energieke en sociale omgeving. Door deel te nemen aan deze medische fitness, kunt u de kwaliteit van uw leven behouden en zelfs vergroten.

Medische fitness wordt overigens individueel gegeven en niet in groepsverband.