Sandra Stockentree

Specialisatie: Oncologie, oedeem en geriatrie fysiotherapie

Opleiding / werkervaring

In 1998 heb ik de opleiding tot algemeen fysiotherapie aan de Saxion Hogeschool te Enschede afgerond. Na een aantal jaren als waarnemer gewerkt te hebben in verschillende praktijken ben ik in 2001 bij de Posten, te Enschede terecht gekomen. Ik was met name actief in de eerste lijn en vanaf 2012 werkte ik ook op de geriatrische revalidatie afdeling van het zorgcentrum. Van 2005 tot 2014 was ik praktijk eigenaar. In 2016 ben ik begonnen aan de Master opleiding tot oncologie en lymfologie fysiotherapeut in Hierden bij de Berekuyl Academy, een leerstoel van de universiteit van Brussel. In 2020 heb ik deze opleiding met succes afgerond en mag ik mij daarnaast ook Dr. in de revalidatiewetenschappen fysiotherapie noemen.

Omdat ik graag dichter bij huis wilde werken (ik woon in Ambt Delden) ben ik in 2017 parttime gaan werken als gespecialiseerde fysiotherapeut in Diepenheim. In 2021 heb ik na ruim 20 jaar het verpleeghuis vaarwel gezegd. Sinds oktober 2021 mag ik het team van Fysiotherapie Markelo versterken. Hoofdzakelijk voor de patiënten met een oncologie, oedeem of geriatrie indicatie.

Doel / interesse / drijfveer / motivatie

Wanneer mensen door de diagnose kanker of een ander ziektebeeld het vertrouwen in hun eigen lichaam verliezen is bewust bewegen een heel mooi middel om weer het vertrouwen terug te krijgen. Daarnaast hebben behandelingen zoals een operatie maar ook bestraling een negatief effect op het bewegend vermogen van iemand. De fysiotherapeut als specialist van het bewegingsapparaat kan hier veel invloed op uitoefenen om te werken naar een zo positief mogelijk herstel. Ook voor de begeleiding van het chemotherapietraject ben je bij de oncologie fysiotherapeut op het juiste adres. Samen met de patiënt een zo positief mogelijk eindresultaat behalen is voor mij de mooiste uitdaging die mij het vak fysiotherapie biedt. Ik ben trots op het feit dat wij in staat zijn de persoon weer vertrouwen te laten krijgen in het lichaam, dat ze weer goed kunnen functioneren en dat ze daarnaast in staat zijn zelf-regie te behouden. Wat ik extra boeiend vind aan ons vak is dat je heel dichtbij iemand mag komen; zowel in directe zin door bijv een oedeem- of littekenbehandeling als bij de persoon zelf met zijn of haar doelen, ideeën en gedachten.

BIG registratienummer: 19048402304