Laurens Oling

Specialisaties: manuele therapie, dry needling, shockwave therapie, echografie

Praktijkeigenaar

Opleiding / werkervaring

In 2003 heb ik de studie fysiotherapie aan de Saxion Hogeschool Enschede afgerond. Daarna ben ik gaan werken in een fysiotherapiepraktijk in Apeldoorn. In 2007 heb ik de opleiding Dry Needling gedaan in Domburg. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd als Master Manuele therapie in 2010 bij de SOMT in Amersfoort.

In 2015 heb ik de kans gekregen om Fysiotherapie Markelo over te nemen. Hiervoor runde mijn vader Hennie Oling ruim 35 jaren de praktijk.

Doel / interesse / drijfveer / motivatie

Fysiotherapie vind ik een geweldig vak. In de eerste plaats omdat je er mensen mee kan helpen. Voor mij is de grootste uitdaging om mensen weer zo goed mogelijk en het liefst zonder pijn te laten bewegen. Dit doe ik het liefst door middel van het behandelen van triggerpoints door dry needling en het opheffen van blokkades/beperkingen in gewrichten door middel van manuele therapie. Daarnaast gebruik ik echografie om pezen, spieren en gewrichten in beeld te brengen om zo een betere diagnostiek te krijgen van de oorzaak van de klachten. Mocht er sprake van kalk in de pezen zijn maak ik gebruik van shockwavetherapie.

BIG registratienummer: 29060825004