Jorien Mombarg-Hegeman

Specialisatie: Geriatriefysiotherapie en McKenzie therapie

Opleiding / werkervaring

Sinds augustus 2009 ben ik werkzaam als algemeen fysiotherapeute in Markelo. In die tijd is bij mij o.a. de interesse voor McKenzie ontstaan en heb ik mijn diploma hiervoor behaald. Tevens ben ik een bevoegd netwerktherapeut van de Rugpoli.  (www.rugpoli.nl/netwerktherapeuten)

Daarnaast heb ik belangstelling voor de problematiek rondom kwetsbare personen/ouderen. Om deze reden ben ik gestart met de opleiding geriatriefysiotherapie en heb deze in 2013 afgerond.

Doel / interesse / drijfveer

Van jongs af aan vond ik het interessant om Biologie, fysiologie, anatomie en gedrag te bestuderen. Het menselijk lichaam is enorm fascinerend! Daarom ben ik als fysiotherapeut gaan werken.

Mijn werk als fysiotherapeut is een deel van mijn identiteit. Ik haal er deels de zin van mijn leven uit. Werken in de zorg is een voortdurende zoektocht naar jezelf ten behoeve van de ander.

Onze patiënten zijn niet alleen de uitslag van hun MRI, de diagnose of hun pijnklachten. Patiënten zijn bovenal mensen met emoties. Blijdschap, vreugde maar ook verdriet en angst beleef ik samen met de patiënt. Al die verschillen maken mijn werk als fysiotherapeut inspirerend en uitdagend.

Wanneer we niet goed communiceren met onze patiënten maakt het niet uit hoe veel kennis je in huis hebt. Patronen en gedrag positief beïnvloeden vind ik een mooi onderdeel van mijn vak.

BIG registratienummer: 99911619404